Bloemen vroeger
Bloemen waren vroeger al belangrijk voor de mensheid. Vroeger dienden bloemen als eten, als parfum, als geneesmiddel,
maar ook werden bloemen eeuwen geleden al gebruikt bij belangrijke gebeurtenissen. Daarom zie je bloemen bijvoorbeeld terug in kunst uit de 17e tot en met de 19e eeuw.
Ook zijn er bloemen in oude graven teruggevonden, bijvoorbeeld bij mummies in Egypte. Tevens werden bloemsoorten als embleem gebruikt.
De Vikingen uit het oude Engeland: bijvoorbeeld gebruikten de roos. Ook wordt in veel mythologieën en legenden gesproken over bloemen.

Waarom geven we bloemen
Het ‘ruiktertje’ is het meest gegeven cadeau in Nederland, maar waarom geven we elkaar eigenlijk bloemen?

Omdat bloemen sfeer, kleur en gezelligheid in huis brengen
Omdat je bloemen aan zowel een man als een vrouw kunt geven
Met het geven van bloemen maken we iets duidelijk, brengen we ons gevoel over. Eigenlijk kun je zeggen dat een boeket onze persoonlijke boodschap symboliseert.

Taal van de bloemen
De taal van bloemen noemen we in Nederland met een mooi woord ‘floriografie’. In Japan gebruikt men het woord ‘hanakotoba’.
Europeanen gingen zich aan het begin van de vorige eeuw bezighouden met de betekenis van bloemsoorten, maar deze bloemensymboliek is eigenlijk al veel ouder.
De symbolische betekenis van bloemen verandert soms, maar met het geven van bloemen willen we nog altijd iets duidelijk maken.
We lijken instinctief aan te voelen welke bloemen we voor welke gelegenheid moeten geven.

Neemt u een kijkje in het menu en als er vragen zijn kunt u altijd contact met ons opnemen! Wij helpen u dan graag verder.